VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

På denna sida samlar vi de vanligaste frågorna vi får från våra kunder. Hittar du inte svar på vad du söker? Tveka inte att höra av dig till oss!

Vem får låna?

Alla svenska näringsidkare kan låna av oss. Vi kräver dock alltid goda säkerheter för våra lån. Kontakta oss så ser vi över just ditt behov och din unika situation.

Vad kan vi låna till?

Egentligen vad som helst. Vi gör en helhetsbedömning där vi väger in säkerhet, risk och potential i affären. Våra absolut vanligaste kunder lånar dock till större investeringar och affärer såsom fastighetslånmarkutveckling, byggprojekt, investeringar eller förvärv av annan verksamhet.

Hur mycket kan vi låna?

Vi erbjuder lån upp till 50 MSEK. Det viktiga är att ni som låntagare kan ställa fullgoda säkerheter och att vi kan förstå lånets syfte och hur ni kommer klara av att återbetala lånet.

Hur länge kan vi låna?

Våra lån löper normalt mellan 1-24 månader, men vi erbjuder upp till 36 månader. I genomsnitt är löptiden på våra lån ca. 12 månader. Men alla situationer och möjligheter är olika. Så låt oss ta en diskussion kring just ditt behov.

Hur snabbt kan jag få lånet utbetalt?

Utbetalning kan ske inom bara några dagar om vi kan genomföra vår kundkännedomsprocess, förstå projektet och värdera säkerheterna.

Erbjuder ni lån utan säkerhet?

Nej, men vi kan förmedla lån hos samarbetspartner som gör det.

Lånar ni ut till konsumenter?

Nej, vi lånar enbart ut för ändamål som är inom er näringsverksamhet.

Behöver jag alltid ställa säkerhet för lånet?

Ja, alla lån säkerställs med realsäkerhet och/eller borgen.

Vilka typer av säkerheter kan ni acceptera?

Vi accepterar säkerhet i fast egendom och bostadsrätter samt borgensåtaganden, företagsinteckningar och aktiepant.

Hur stor del av fastighetens värde belånar ni?

Vi gör alltid en individuell bedömning av hur stor del av fastighetens värde vi kan belåna, men generellt kan vi belåna 50-80% av fastighetens värde.

Vill ni alltid ha bästa rätt/bottenpant i den fastighet som jag ställer som säkerhet?

Nej, vi bedömer alltid värdet på panten och utgår ifrån den individuella situationen. Vi kan alltså ha säkerhet även efter andra långivare.

Kan jag använda obebyggd mark som säkerhet?

Ja, vi finansierar många markutvecklingsprojekt. Läs mer här.

Vilken typ av fastigheter kan ni finansiera?

Vi finansierar alla typer av fastigheter, såsom allt från obebyggd mark till egna hem, hyresfastigheter och kommersiella fastigheter.

Spelar det någon roll var fastigheten är belägen?

Nej, egentligen inte. Vi tittar alltid på värdet på fastigheten. Självklart har läge, omsättning på orten, pris på orten etc. betydelse vid värderingen.

Kan ni finansiera mig vid köp av en fastighet?

Ja, vi är ofta med vid tillträden av fastigheter.

Kan ni göra ett brygglån under tiden jag letar annan finansiering?

Ja, om du kan ställa godtagbara säkerheter kan vi göra bryggfinansering.

Kan jag finansiera ett helt projekt via er?

Ja, vi har helhetslösningar för fastighetsprojekt.

Kan jag ta ett lån för min löpande likviditet i min verksamhet?

Ja, vi ger ofta rörelsekrediter som ett alternativ till factoring. Det viktiga är att vi kan förstå hur lånet ska återbetalas och att säkerheterna bedöms som fullgoda.

Om jag lånar från er – måste jag ha alla lån hos er?

Nej, vi är nästan alltid ett komplement till andra långivare.

Hur ser ni på att mitt bolag har betalningsanmärkningar?

Vi har förståelse för att betalningsanmärkningar kan uppkomma även utan att det är grund i en betalningsoförmåga. Vi tittar på helheten i er affär och bedömer värdet på säkerheter och hur troligt det är att ni klarar av det lån som ni tar hos oss.

Vad kostar lånen?

Vi erbjuder individuell räntesättning beräknad utifrån säkerhet, risk, tid och potential i det du ska låna till.

Matchar ni räntan hos min bank?

Troligen inte. Såvida du har en bra relation med din bank, gott om tid och goda säkerheter kan du säkert få bättre villkor för ett lån hos din bank. Våra kunder vänder sig specifikt till oss när en affär eller investering kräver att de frigör kapital direkt och agerar snabbt. Något som normalt tar många veckor för banken att värdera och administrera löser vi normalt på bara någon dag. Utöver det kan vi snabbt sätta oss in i och hjälpa till att värdera och stänga affären.

Vad händer om vi inte kan betala tillbaka allt i tid?

Normalt sett lyckas de allra flesta av våra kunder med sin investeringsplan och kan då lösa hela krediten som tänkt. Händer något oförutsett så låter vi dig amortera en del och ligga kvar lite längre med det sista. Vi säger aldrig upp lån som går över förfallodatum så länge du betalar räntan. Vid svårare problem så ger vi alltid våra kunder en avbetalningsplan istället för att skicka till tingsrätten. Vi har ett rykte om att vara schyssta mot våra kunder, även när något går snett.

Okej, så hur ansöker jag om lån?

Du kan ansöka om lån direkt här på hemsidan, eller så kontaktar du någon av våra lånehandläggare.

Kom i kontakt

Kontakta oss idag

087-30 17 77

Warfvinges väg 31 4tr,

SE-112 51 Stockholm, Sverige